Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 februarie 2010

Capitulo Sexto

Preotul trase maşina pe dreapta. Ieşi afară şi merse până în capătul străzii. Acolo, făcu la dreapta, şi dădu într-o alee. Soarele bătea direct în jos, pe zăpada mudară şi plină de gunoaie, speriind şobolanii care căutau prin tomberoane după resturile zilei de ieri. 
Văzu la câţiva metri urmele crimei. Dungi trasate cu creta albă pe pavaj. O pată întunecată de sânge. O eşarfă subţire, din cele ce poartă casnicele în jurul gâtului, pentru estetică. Se aplecă şi o luă. În mod cert, era a ei. Nu avea ce căuta în decorul acela. O duse la nas şi o adulmecă. Mirosea urât, a gunoi şi a apă stătută. Dar el îşi închipuică mirosea a Patricia. Era uşor, dacă încerca. 
Oftă. Apoi observă că era frig. Şi acum era pe timp de zi, cu soarele bătând. Oare cât de frig fusese în seara aceea ?
Aplecat cum stătea, văzu o unghie ruptă, prinsă într-o crăpătură a pavajului. Şi unghia fusese a ei. Şi-o închipui zbătându-se, fără sens, încercând să ţină piept ... Nu reuşise.
– Nătărăilor ... chiar aţi crezut că o să plec acasă, plângând şi cu coada între picioare ? Hm, ce fel de oameni sunteţi voi ? Nu, asta nu se opreşte aici. Nu, în mod sigur nu.

Fragment din „În Frig şi Sânge”

2 comentarii:

  1. imi place sa citesc pe bloguri pentru ca citesc despre sufletele oamenilor .si tu ma obligi sa ma duc intr-o margine de foaie sa citesc despre tine.
    gandesc ca in viata de zi cu zi esti timid .
    si te subestimezi .
    as avea mai multe de spus .si exact ce am scris eu azi toata ziua .sunt despre mine .. si se potriveste cu ce ai scris tu pe margini .
    mi-ar placea sa revin si sa te vad pe tine pe centru ,scriind .

    http://cristinadream.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea e orice numai timid nu! asculta aici;)si vorbeste o tipa care il cunoaste mai bine poate decat ai sai parinti;,iar in ceea ce priveste subestimarea,nici aici nu ai nimerit-o;)
    dimpotriva,adevaratul Cosmin se supraestimeaza.Oricum imi plac oamenii care trag concluzii din niste simple aparente ori fabulatii si prin aceste concluzii au impresia ca ii cunosc pe cei ce scriu:))Ce sa-i faci,e si asta o modalitate de a te baga in seama ;)

    RăspundețiȘtergere